РегионаСмолян

До 30 юли ще ремонтират трите тунела между Асеновград и Смолян

До 30 юли т. г. движението при тунела след Асеновград, пътувайки към Смолян на второкласния държавен път ще се регулира от светофар. Временната организация е поради ремонт на съоръжението. По лот 14 на „Транзитни пътища V“ в момента се обновяват още два тунела – преди Бачково и след Бачковския манастир, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтът включва подмяна на хидроизолацията, подобряване на отводняването, нова асфалтова настилка, изграждане на тротоарни блокове, облицовка и осветление.

Трафикът при тунела преди Бачково преминава по обходен път, който е встрани от съоръжениего. Преди стартирането на строително-монтажните дейности беше ремонтирано трасето на обхода. Движението при третия тунел, след Бачковския манастир, се регулира с временна светофарна уредба.

Предвидено е ремонтните работи по два от тунелите – преди Бачково и след Бачковския манастир, да завършат до края на юни т. г., а на съоръжението след Асеновград – до 30 юли т. г.

Изпълнител на строителните дейности е „ИСА 2000“ ЕООД. Лот 14 обхваща рехабилитацията на 72,4 км от път II-86 Асеновград – Смолян и път III-866 Пампорово – Стойките.

По време на строително-монтажните работи шофьорите е необходимо да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!