Дядо Коледа в детското отделение на болницата в Смолян

Дядо Коледа за девета поредна година изненада най-малките пациенти в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”. Белобрадият старец пристигна в детско отделение с пълна торба с подаръци.

И тази година подаръците са дарени от Лъчезар Капарашев, който присъства на тържеството, а дъщеричката му Ирина успешно се превъплъти в ролята на Снежанка. „Девет години дарени усмивки за болните деца са много, трогнати сме от благородния му жест, коментираха работещи в отделението. А самият факт, че тази година спонсорът не представлява фирма, а направи дарението еднолично и всяко дете получи по 2-3 подаръка, направи празника още по-мил“, споделиха от отделението.

„Много сме му благодарни за поредния голям жест, който той прави в името на болните дечица”, каза и старшата сестра Стефка Илиева.

Празничната програма бе дело на актрисата Десислава Минчева – Тодорова. С танци, песни и игри тя зарадва лекуващите се малчугани. Актрисата изненада своята усмихната публика със специален детски музикален спектакъл. Членове на Българския младежки червен кръст пък помогнаха на Дядо Коледа да прочете писмата на децата и да даде правилния подарък на всяко едно от тях.

„Няма нищо по-ценно от весели и щастливи деца. И този път вълшебството в детско отделение се получи. Надявам се добрината, радостта, надеждата да бъдат с нас през всички дни от годините. Надявам се този празник да влее оптимизъм у малките ни пациенти и да спомогне за колкото се може по-бързото им оздравяване и изписване от болничните стаи”, пожела Стефка Илиева.

Facebook Comments

Вашият коментар