БизнесРегиона

Евродепутатът Владимир Уручев: Български производител на пчелен мед спечели европейската награда за млад фермер

„За мен е удоволствие и гордост да споделя, че българският участник Петко Симеонов – производител на биологичен мед, спечели Европейска награда за млад фермер с проекта си за дистанционно управление на пчелни семейства чрез интегрирана ИТ система“, написа евродепутатът от Родопите Владимир Уручев във фейсбук профила си. Той поздрави него и останалите млади български фермери, които вчера представиха страната ни достойно на третия Европейски конгрес на младите земеделски производители в Европа, който се проведе под егидата на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент. В надпреварата участваха повече от 200 фермери от общо 17 държави – членки.

Българският представител беше излъчен след проведен национален за млади фермери, организиран от евродепутата Владимир Уручев (ЕНП/ГЕРБ) през 2015 в София, в партньорство с Министерство на земеделието и храните, Националната служба за съвети в земеделието и Националната асоциация на младите фермери в България.

Европейският конгрес на младите фермери е най-мащабното събитие, посветено на младите земеделски производители от цяла Европа.

Събитието е признание за ролята на младите земеделци за бъдещето на аграрния сектор и платформа за обмен на добри практики и опит, създаване на контакти между тях самите, както и с представители на агробизнеса и Европейските институции.

След края на конгреса Владимир Уручев сподели: „Проектите, които ни бяха представени, са доказателство, че технологичната революция не подминава и селското стопанство. Младите земеделски производители са носители на новаторски идеи за настоящето и бъдещето на този отрасъл в Европа и затова ние, политиците, трябва по-често да се вслушваме в техните предложения и с нашите решения да улесняваме, а не да усложняваме работата им“.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!