Спорт

Кметска награда за световноизвестния маданчанин Мустафа Юсеинов

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов награди световния шампион Мустафа Юсеинов, съобщиха от местната администрация. Маданчанинът зае първо място в хвърлянето на копие на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания, което се проведе през месец октомври в катарската столица Доха. Той постигна страхотния резултат с опит от 32,01 метра, поставяйки рекорд на планетарните шампионати.

На специалната среща, организирана в администрацията градоначалникът поздрави носителя на световната титла и му връчи чек на стойност 2000 лв., плакет на община Мадан и поздравителен адрес.
Още в началото си на втория мандат Молайсенов предложи да бъде отпусната паричната премия на достойния спортист.

„Всяка награда би била малка за човек като теб, защото победите ти показват какво е да имаш хъс, амбиция и висок спортен дух, да побеждаваш и винаги да си на върха”. С тези думи Молайсенов се обърна към шампиона. „Надявам се борбеният ти и непобедим дух да продължи да бъде пример за подрастващото поколение спортисти в нашата община. Бъди още дълги години жив и здрав и помни – Мадан те обича!”, допълни кметът.

На свой ред шампионът благодари на кмета и екипа му за вниманието и възможностите, които се създават за развитието на спорта на местна почва. „Аз тренирам и обикалям цяла България и категорично заявявам, че като новопостроения спортен комплекс, какъвто се направи тук в Мадан, е несравним. Няколко пъти вече съм разглеждал залата и е просто уникална без никакви забележки. От тук насетне апелирам към всички, които ще я посещаваме, че трябва и много да я пазим!”, подчерта Мустафа Юсеинов.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!