КултураРегиона

Кметът Мелемов даде старт на регионалното състезание „Лъвски скок”

IMG_6924   IMG_6932

Кметът на Смолян Николай Мелемов даде старт на регионалното състезание „Лъвски скок”, което се провежда за пета поредна година в Смолян. Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на училищата, носещи името на Васил Левски в областта и по повод 143  години от гибелта на Апостола.

„Традиционно на този ден сме заедно, за да почетем паметта на великия българин и Апостол на свободата Васил Левски. Със своя живот той е най-яркият пример как може да живееш за родината и да умреш за нея. Трябва да се гордеем, че Левски е нашият най-голям герой на България ”, каза Мелемов. Кметът пожела на участниците в спортната надпревара успехи и високи постижения, хубави спомени и нови приятелства.

За поредна година община Смолян е домакин на събитието, съвместно с Общински комитет „Васил Левски” – Смолян, Регионалния инспекторат по образованието и ПМГ „Васил Левски”. Състезанието се провежда в Спортната зала. В нея участват 92-ма ученици  от 9 учебни заведения в Смолянска област, които защитават честта на своя патрон „Васил Левски” .

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!