Бизнес

„Костал“ инвестира в Смолян 37 млн. лв., за догодина инвестицията е 14 млн. лева

Андреас2                           11

22           IMG_20151217_104110

 

 

В Смолян работим с около 100 фирми и с откриването на това разширение създадохме още около 100 нови работни места. През последните години тук сме инвестирали около 37 млн. лева и имаме готовност да продължим да инвестираме, като за следващата година сме предвидили инвестиция от около 14 млн. лева. Това заяви в Смолян генералният директор на немският холдинг „Костал“ Андреас Костал при откриването на новия логистичен център. За да даде официален старт на новата база в Смолян дойде президентът на България Росен Плевнелиев.

Андреас Костал изтъкна, че за четирите години, откак е стартирал бизнесът им, срещат пълната подкрепа на българските държавни и местни органи, за което им благодари от сърце.

„Когато моят пра-, пра- дядо дядо Лиополд Костал основава фирмата през 1912 година времената са трудни, особено в предвоенната ситуация. Когато се е създавала нашата фабрика, балканските страни се борят срещу Османската империя. Около две години след основаването на нашата първа фабрика започва Първата световна война. През 1973 г. се открива първата ни фабрика извън Германия – в Мексико, във времена също доста бурни. И днес времената са не по-малко трудни – с икономическата криза, с гръцката криза, с бежанската криза и икономическата ситуация като цяло. Както виждате, във всички времена има важни събития, които са се отразили на развитието на фирма „Костал“ и става все по-трудно да се предвиди бъдещето. Но нещо, което е много важно за „Костал“, е вярата в бъдещето и вярата, че може да разчита на уменията и познанията на всички хора, които работят за групата. Затова, когато започнахме дейността си в България преди 3-4 години честно казано не съм вярвал, че толкова скоро ще имам възможността да стоя пред вас и да откриваме тази нова фабрика“, подчерта генералният директор на холдинга. По думите му всичките им успехи са станали възможни благодарение на това, че компанията има доверие на квалификацията и уменията на своя екип, на подкрепа от държавните институции, за да се почувстват като у дома си. Със специална благодарност за оказаната подкрепа той се обърна към шефа на „Арексим“ Кирил Асенов.

„Нашата фирма е вече с над 100-годишна история и за нас работят над 17 000 души по света и съм горд да кажа, че екипът тук, в Смолян, е много важна част от фамилията „Костал“. С нетърпение очаквам да оформим бъдещето на фирмата заедно с вас и съм щастлив днес да открием тази нова производствена база“, каза в заключение генералният директор на компанията.

Президентът Плевнелиев определи проекта на „Костал България“ като добър посланик за новите инвеститори и производства, които ще се случат в Родопите. Той открои инвестицията като значима за целия регион.

„Костал Груп“ е партньор на водещи машиностроителни, автомобилни и високотехнологични компании, сред които са Dаіmlеr Сhrуѕlеr, Fоrd, Gеnеrаl Моtоrѕ, Fіаt, Аudі и Vоlkѕwаgеn.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!