Мелемов: Всеки от вас е мажоритарно избран и носи лична отговорност пред своите избиратели

Кметът на Смолян Николай Мелемов, 29 общински съветници и кметове на кметства положиха клетва и официално встъпиха в длъжност на тържествената първа сесия на разпоредителния орган в общината. Церемонията откри областният управител Недялко Славов. Той посочи, че започва новия управленския мандат на местната власт и трябва да се забравят вече емоциите около изминалите избори. Губернаторът на Смолян определи Мелемов „като самотен бегач на дълги разстояния” имайки предвид постигнатата безапелационна победа още на първия тур на местните избори. Доста по оспорвана обаче е била битката за Общинския съвет, коментира в словото си Славов. Преференциалният вот пренареди листите на всички кандидати и показа вота на избирателя. В заключение областният управител пожела успешен мандат и местната власт и да работи за просперитета на община Смолян. След неговото слово кметът Мелемов, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва, а символичната огърлица на властта отново получи Николай Мелемов, за когото са гласували 10 259 жители на общината.

„Пожелавам на всички един успешен и ползотворен мандат. Уверен съм, че този общински съвет може да остане в историята на Смолян. Много от избраните общински съветници за първи път са такива и те няма да бъдат обременени. А по принцип в обществената работа не трябва да се вкарват лични моменти. Всеки от вас е мажоритарно избран и носи лична отговорност пред своите избиратели. Убеден съм, че общинската власт, общинското самоуправление са най- видими от хората и най- далеч от партията”, посочи в словото си Мелемов, затова и всички са обещали да работят за хората , а не за дадената партия. „Сигурен съм, че в този общински съвет ще има дух на диалог, проблемите ще се поставят на място, и на място ще се решават в интерес и за развитието на община Смолян”, каза още избраният за втори мандат кмет на Смолян.След това най-възрастният общински съветник Михаил Генчев ръководеше заседанието по избор за председател на местния парламент. Постъпиха две предложения. Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Филип Топов предложи кандидатурата на Славка Каменова, а Мариана Методиева от БСП номинира Димитър Кръстанов. Преди да се проведе избора, Кирил Асенов от местната коалиция КРОС изрази подкрепата си за така предложената кандидатура на Славка Каменова. Той обяви, че коалицията е взела решение да даде 6 месеца кредит на доверие на ГЕРБ като ще настояват за съответни и необходими реформи в администрацията. Салих Аршински от ДПС също обяви подкрепата си за съветниците от ГЕРБ.
След проведено тайно гласуване с 19 гласа „за” беше избрана Славка Каменова за председател на Общинския съвет в Смолян. Кръстанов получи 6 гласа, а 4 четири бюлетини бяха недействителни.

Facebook Comments

Вашият коментар