Здраве

НЗОК увеличи броя на направленията за област Смолян

Надзорният съвет на НЗОК предостави допълнително 5000 броя направления за специалисти и клинични изследвания и 50 000 лв= за медико-диагностична дейност на РЗОК – Смолян за четвъртото тримесечие на 2015 г. Това стана благодарение на оказаната подкрепа на областния управител Недялко Славов и заместника му Зарко Маринов.

Допълнително осигурените регулативни стандарти ще обезпечат нуждите на пациентите от първична, специализирана и медико-диагностична дейност до края на годината.

На 02 декември се проведе работна среща, ръководена от заместник-областния управител Зарко Маринов, в която участваха  д-р Мими Кубатева – директор на РЗИ-Смолян,  д-р Кузман Гелов – директор на РЗОК-Смолян, Румяна Карагрошева – заместник-директор на РЗОК-Смолян, Виждана Манчева – финансов контрольор от РЗОК-Смолян, д-р Емилия Апостолова – председател на РК БЛС-Смолян, д-р Монка Тодорова – РК БЛС-Смолян, д-р Петър Фиданов – представител на МЦ ООД-Смолян,  д-р Снежана Бакърова – председател на сдружението на общопрактикуващите лекари, д-р Маринела Маринова, д-р Ценка Гарова – общопрактикуващи лекари в Смолян, д-р Асен Сенков – ОПЛ в с.Върбина, д-р Веселинка Дурева – ОПЛ в с.Чепинци.

Основната цел на тази среща беше общопрактикуващите лекари и специалистите в извънболнична медицинска помощ да споделят проблемите, с които се сблъскват поради недостига на направления и тяхното изчерпване за четвъртото тримесечие на годината, за да се установи дали институцията, представлявана от областния управител, може да съдейства за предоставяне на по-качествено доболнично лечение за гражданите от област Смолян.

Участниците в срещата застанаха зад областния управител и искането му РЗОК-Смолян да получи допълнителни регулативни стандарти за област Смолян, за да бъдат обезпечени достатъчно направления и средства за медико-диагностична дейност.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!