Спорт

Нови 8 км писти планират за Пампорово

Нови 8 км писти се планират за изграждане в Пампорово. Половината от тях са препоръчителни (нова писта „Двата моста“ – „черна“, успоредна и източно на писта „Снежанка 3 – арх. Петър Петров“ с дължина 1654 метра, денивелация – 400 метра, и нова писта 5А – „червена“, успоредна и западно на писта „Снежанка 5 – Малина“ с дължина 2360 метра и денивелация – 475 метра), а другата част – далекоперспективни. Предвижда се също разширение на съществуващите писти с до 30-40 метра. Целта е ски пистите да съответстват с действащите национални и международни изисквания, в това число Международния правилник на ФИС за провеждане на състезания по алпийски дисциплини.

Това е част от предложението на община  Смолян до Министерството на регионалното развитие за допълнение на Общия устройствен план на курорта. Предвижда се също подмяна на част от съществуващите лифтови съоръжения след прецизно изчисляване на необходимия капацитет и проучване на възможностите за осигуряване на повече паркоместа.

Установяването на необходимия брой места за паркиране и съпоставката между нужди и възможности за изграждане на нови се очаква да бъде направена след като се установи цялостното натоварване на комуникационно-транспортната мрежа в курорта, което търпи промени през различните периоди от годината. По сегашни данни са необходими паркинги до автогарата, под хижа „Студенец“, по пътя към „Малина“, в местностите „Студенец“ и „Двата моста“. Предлага се евентуално и за кръгово движение н зоната на ядро „Малина“.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!