Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Обучават 45 младежи от Смолянско за парамедици

45 неактивни младежи на възраст между 15 и 29 години от Смолянска област ще бъдат обучени за парамедици. Успешно завършилите ще бъдат назначени на работа в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) или в спешното отделение на областната болница в Смолян.

Утре – 8 юли (петък), от 10 часа започва пресконференция, а от 11 часа е предвидена информационна среща по проект „Гарантирани възможности“, изпълняван от ЦСМП – Смолян.

По този проект Спешният център в Смолян работи в партньорство с неправителствената организация Международен алианц за развитие“, а финансирането му е осигурено по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Проектът има за цел да идентифицира неактивни младежи от област Смолян и да ги насочи към регистрация в Бюрото по труда или към връщане в образователната система.

Обучението за придобиване на професионална квалификационна степен „ парамедик“ е безплатно. Младежите ще получават стипендия за времето на курса. Самото обучение ще започне през септември месец т.г. и е с продължителност 960 учебни часа, съобщиха още от Центъра за спешна медицинска помощ.

Facebook Comments

Коментирай: