Отлагат за понеделник взривовете край Устово (допълнена)

За понеделник отлагат планираните за утре (събота) взривни работи край Устово. Късно днес от Агенция „Пътна инфраструктура“ изпратиха до медиите второ писмо, с което съобщават, че не в събота, а в понеделник (31 октомври) от 14.30 ч. до 16.30 ч. ще бъде ограничено движението по второкласния път Соколовци – Смолян в участъка от митницата до кръстовището със светофарната уредба в кв. Устово. Временната организация е поради извършването на взривни работи за изграждането на кръгово кръстовище, част от Главната пътна комуникация на Смолян.

По време на ограничението трафикът ще преминава по обходен маршрут Проглед – Пампорово – Смолян и обратно. През този период, отпада забраната за движение на товарни автомобили над 3,5 т по третокласния път ІІІ-8641. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на сигналистите в участъка от пътя.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Изграждането на Главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект „Транзитни пътища V“. Участъкът е с обща дължина 3,4 км. Започва от митницата в кв. „Устово“ и завършва при местността Бункера на кв. „Райково“.

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на път II-86 Асеновград – Смолян и път III-866 Смолян – Рудозем като се избягва преминаването през кв. Устово на гр. Смолян. Строителните дейности се изпълняват при пълна мобилизация. Целта е при добри метеорологични условия обектът да бъде завършен през декември.

Facebook Comments