КултураРегионаСмолян

Приемат заявки за фолклорен конкурс  „Рожен`2016“

От 1  април  до 15 юни ще се приемат заявки за участие в тазгодишния фолклорен конкурс на вр. Рожен. Събитието е част от Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“, който ще се проведе в Родопите от 15 до 17 юли. И през 2016-та година съборът ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на животни, на месни и млечни храни, конни състезания и атракции, разнообразни детски събития, народни веселби и нестинари.

Фолклорният конкурс е за непрофесионални народни певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови състави, групи за народни обичаи и обреди, оркестри и ансамбли от цялата страна. До участие се допускат и чуждестранни състави, и индивидуални изпълнители на български фолклор.

Над 10 000 изпълнители от всички краища на България се очакват това лято на Рожен. Заради големия интерес сцените, на които ще се изявяват самодейците, ще бъдат увеличени от четири на пет

Статут, регламент и заявки за участие в конкурса са публикувани на  сайта на Община Смолян: www.smolyan.bg  и сайта на събора: www.rozhen.bg. Той се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“, в партньорство с община Смолян и община Чепеларе и има амбицията да се утвърди като  най-мащабния форум на българския дух, традиции и фолклор.

 

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!