Успех на ученици от ПМГ в олимпиада по информационни технологии

На 14 и 15 май в град Хисаря се проведе 14-тата национална олимпиада по Информационни технологии. В нея взеха участие Костадин Спиридонов от XII а клас с проекта си „KAssets Managment“, Ивайло Желев и Борислав Радев от X а клас с проект „NPLab – контрол на електробезопасността“.

След блестящото представяне на учениците от Природо-математическата гимназия в областния кръг на олимпиадата, оценено с максимален брой точки (100), те бяха поканени да се явят на националния кръг. В Хисаря учениците завоюваха нови успехи.

Костадин Спиридонов получи оценка 6.00, която може да ползва при кандидатстване във всеки университет в България, а желанието му е да продължи образованието си в Софийския университет. Неговият проект е на 6-то място в категория „Интернет приложения“ за групата IX-XII клас.

Проектът „NPLab – контрол на електробезопасността“ в категория „Приложни програми“ за групата IX-XII клас заема 14-то място, а оценките на Ивайло Желев и Борислав Радев са 5.75 и 5.50. В индивидуалното класиране Костадин е на 10-то място, Ивайло – на 31-во, а Борислав – на 73-то от явилите се 96 участника.

Подготовката на проектите беше ръководена от Красимира Юрукова – учител по ИТ и Информатика в Райковската гимназия.
Пътуването до Хисаря беше съпроводено с много положителни емоции и нови запознанства, както за момчетата така и за техните ръководители – Красимира Юрукова и Радомира Лазарова.

Facebook Comments

Вашият коментар