КултураРегиона

Фестивал за детски игри и забавления от 70-те години стягат в Киселчово

Фестивал за възстановка на детски игри и забавления за възрастни от 70-те години на миналия век  организират в смолянското село Киселчово. „Елате на купон! Да си припомним! Да покажем на децата си нашето детство!“, приканва писателката Мона Чобан. Тя живее в Париж, но неотдавна си купи къща в Киселчово и я превърна в арт център. Кръсти я „Артел 13“.

Бардово бърдо фест“ ще се състои в дните от 28-ми до 31 юли т.г. Входът е свободен. Посетителите сами поемат разходите за път, нощувки и храна. Гостите ще бъдат настанявани в „Артел 13“ и в някои от селските къщи. Обособено е място и за палатков лагер.

На поляната над село Киселчово гостите на “Бардово Бърдо Фест” ще имат възможност да чуят някои от любимите съвременни бардове. Те ще изпълняват свои песни, но и ще припомнят мелодиите на младостта – под звездите и край огъня.

За доброто настроение ще се погрижат: „Замунда банана бенд“, „Ша-Ша“, дует Даниела Пенева и Румен Спасов, дует Светла и Атанас Стоянови, Виктор Макаров, Митко Динев, Емил Ангелов, Трио „Става“, дует „Морски струни“.

За малчуганите е подготвена специална програма. Игрите сред природата са основен акцент на фестивала, затова и детските кътове ще са обособени на поляната, сред тревата и пръстта. Детската програма ще включва състезания и игри на ластик,  стъклени топчета, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Народна топка”.

Освен традиционното родопско чеверме, менюто по време фестивала ще включва вкусотии от едно време – циганска баница, яйце на вестник, мечка, филия с лютеница, лимонада, захарно петле, слънчогледови семки във фунийка от вестник и други.

Ожулено коляно, аромат на окосена трева, прашен калдъръм… Баба подвиква и докато се обърнеш ти е набутала в ръката филия с лютеница „Хапни, баба, хапни, гладен да не останеш!“.

Най-добрата си на ластик. В неговия джоб има няколко американчета, малко сирийчета, но и два топуза – няма как да не бие на топчета тоя път.

Огромни звезди на тъмното небе, лек полъх на топъл вятър, примамливото ти деколте и опънати по краката дънки „Рила“, перчемът му е важен, а в ръцете му плаче китара. Поглеждаш го през искрите на огъня и сърцето замира… Спомняте ли си всички тези емоции?“ – подпитва Мона.

 

Заявки за настаняване може да дадете тук: https://artel13.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/

 

 

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!