13 000 знамена от роженския трибагреник раздадоха в София

13 000 знамена от големия трибагреник на Роженския събор бяха раздадени в Деня на независимостта в Южния парк на столицата. Инициативата постави началото на Дните на българския фолклор в София от 22 до 25 септември. В тях участваха ФА „Родопа”, наши гайдари, кулинари и др. Водещ на събитието беше Веселина Бабаджанкова, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Внушителният български трикольор с размери 26 х 300 м. и обща площ 7 800 кв.м. беше  превърнат в 13 000 знамена, които носиха неговата силна енергия и патриотичен заряд.

Exif_JPEG_420

Откриването на „Дни на българския фолклор в София“ започна атрактивно с кукери и близо 200 гайдари. 10-годишната Мария Бечева, която откри и Роженския събор, развълнува присъстващите с изпълнението на песента „Излел е Дельо Хайдутин“. На голямата поляна в Южния парк стотици българи изписаха с телата си 110-метровия надпис: „Нашият дом е България!“.

3В щанда на община Смолян гостите и участниците в събитието опитаха популярни родопски специалитети. Всепризнатият майстор Пашата биеше масло и сирене всеки ден в Дните на българския фолклор.

Събитието беше организирано от фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство със Столична община и „Артекс Инженеринг“.

Facebook Comments

Вашият коментар