58 декара горски площи са отчуждени за ГКПП Рудозем-Ксанти

Днес при посещението на земеделския министър Десислава Танева стана ясно, че с нейна заповед 58 декара горски площи са прехвърлени на област Смолян за строителство на Граничния контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти. С тази стъпка фактически се приключват процедурите по промяна на предназначението на горския фонд за бъдещия граничен пункт.

„Имам една много хубава новина, която ми се иска да споделя и да благодаря на министъра на земеделието и храните г-жа Десислава Танева и на Изпълнителна агенция по горите за това, че днес ние получихме необходимите документи за промяна на предназначението на площадка за граничния пункт при Рудозем. Това на практика ни отваря възможността да придобием земята в най-кратки срокове. Това е и последното препятствие, за да обявим поръчката за строителство на пункта“, обяви Славов по време на церемонията по освещаване на новата сграда на ЮЦДП в Смолян.

Припомняме, че в края на май месец т.г. Славов подписа договор за изработване на технически инвестиционен проект за ГКПП Рудозем – Ксанти с ЕТ „Панарх – Емилия Агайна“.

Според подписаната спогодба между България и Гърция през пункта ще преминават леки автомобили, автобуси и товарни автомобили. Предвиждат се четири ленти в едната и четири в другата посока като ще се извършват съвместни гранични проверки на преминаващите лица и МПС.

 

Facebook Comments