Всички

Шофьор сигнализирал, че му дали бензин, за да гласува за конкретен кандидат в Чепеларе

Има образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Смолян, касаещо чепеларския район. То е започнато от разследващ орган по сигнал за предлагане на имотна облага на конкретно физическо лице на бензиностанция в Чепеларе. Имотната облага се изразява в предоставяне на 20 литра гориво с цел да упражни избирателното си право в полза на определена политическа сила. Тук говорим за деяние, извършено на 26-ти октомври за упражняване на изборно право на 27-ми, съобщи зам.-окръжният прокурор Недко Симов.

Той уточни, че за Чепеларско има постъпили два сигнала, че в Забърдо има неправомерно регистрирани лица. По тях също е започнала проверка.

„Последният постъпил сигнал в Районна прокуратура – Смолян е от днес, от ОИК – Смолян. До тях сигналът е подаден от „БСП за България“. Той касае неконкретно посочване на твърдение, че по телефона постъпвали сигнали за усилено купуване на гласове в навечерието на втория тур на местните избори. Посочени са физически лица – някои с две, някои с три имена, без да се сочи каква е тяхната роля в евентуалното престъпление, но така или иначе веднага е разпоредена проверка по случая и чакаме резултатите“, допълни Симов.

Припомняме, че са образувани досъдебни производства за купуване на гласове в Смолян по сигнал отпреди първия тур и за купуване на гласове в Неделино. Сега към тях се добавя и досъдебното производство за Чепеларе.

Предишните сигнали всички са решени с постановления за откази, допълни Симов.

Припомняме, че единият от тях е по жалба на ГЕРБ срещу Елица Маринова – член на ОИК, за неправомерно влизане в помещение на ОИК с изборни книжа и бюлетини.

error: Защитено Съдържание!