Всички

На болни мъничета даряват парите от новия календар с красотите на Смолян

На две болни мъничета от село Смилян ще бъдат дарени събраните пари от новия календар с красотите на Смолян за 2020 г. Цената му е пет лева и парите ще бъдат събирани за 8-месечния Денислав Сираков, който страда от хидроцефалия, и 10-месечната Радина Колаклиева с микроцефалия.

За лечението на двете бебета в Турция са необходими средства, които са непосилни за родителите им.

За втори път община Смолян обявява конкурс за красиви снимки от района, с които да направи годишен календар. И за втори път участниците са стотици, а кадрите – невероятни.

Снимките на календара и тези, които са събрали най-много харесвания, вече са наредени във фоайето на общината и всеки, които желае, може да ги разгледа.

Той може да бъде закупен от деловодството на община Смолян, местни данъци и такси, от секретарката на кмета, магазини „Мария“ и „Rtel“ на Стария център, Старата книжарница в Райково, застрахователен брокер “ Балкан“ на ул.“Дичо Петров“ 15.

„Ако има и други търговски обекти, които искат да продават календара с цел благотворителност, нека ни пишат“, призовават от местната управа. От там уточняват, че могат да го изпратят със спедиторска фирма, като желаещите трябва да пишат в страницата „Календар на община Смолян-2020“.

„Наближават светли празници – Рождество Христово и Нова година, нека отворим сърцата си и да помогнем на Денислав и Радина да се излекуват и да върнем усмивките и надеждата на техните родители“, се казва в съобщението.

error: Защитено Съдържание!