БизнесРегионаСмолян

Софиянка вини балнеосанаториума на Девин в дискриминация

Жалба за дискриминация срещу балнеосанаториума в Девин е пуснала софиянка. Утре, 28 септември,  от 11 часа петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по неин сигнал.

Софиянката се оплаква, че програмата на НОИ в „Специализирана болница за рехабилитация – Орфей“ – Девин, реклама за която е публикувана в сайта на балнеосанаториума, е само за работещи хора и не може да се ползва от пенсионери. Тя счита, че  „делението на хората на „работещи“ и „неработещи“ и посочената изрична забрана за пенсионери, нарушава правото на равенство пред закона и равенство в третирането“, съобщава Комисията за защита от дискриминация. Ответната страна обаче опровергава твърдението й с аргумента, че не е нарушила правата на ползвателите на услугата за профилактика и рехабилитация, а се е ръководила от закона.

Справка в сайта на СБР „Орфей сочи, че наистина са надлежно обяснени само законовите права за получаване на парични помощи за лечение и профилактика по програма на НОИ (подробна информация на линка: https://hospital.orpheus-spa.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B8/) .

„Пламък.бг“ ще следи развоя на делото за дискриминация.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!