Крими

„Дачия“ се приземи в двора на горското в Триград, разкриха кражба в Смолян

„Дачия Дъстър“ – собственост на община Девин, е катастрофирала вчера в Триград с товарен „Мерцедес Вито 110 д“ и е паднала по таван в двора на горското, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал около 10,10 часа. Дачията била управлявана от 20-годиншя девинчанин Д.Я. В заснежения път младият водач навлиза в другата пътна лента, като не се съобразява с атмосферните условия и състоянието на пътя. Колата му поднася и се удря в насрещно движещия товарен автомобил „Мерцедес Вито 110д“, собственост на търговско дружество от Триград. След това се преобръща по таван в двора на ТП „ДГС-Триград“.

Вследствие на удара е ранен 36-годишен мъж от гр. Девин с диагноза счупена лява ключица. Двете жени, пътували в автомобила – едната на 33 г. от Девин, и на 40 г. от Грохотно, са получили охлузни рани и натъртвания.

Пострадалите са транспортирани във ФСМП – Девин. 

Снощи около 22.40 часа, на улица „Беломорска“ в Чепеларе бил проверен джип „Порше Кайен“, управляван от 39-годишния Т.С. от гр. Варна.

В багажника му са открити и иззети наркотични вещества – марихуана с 3.81 грама брутно тегло,и два станиолови свитъка с бяло прахообразно с бруто тегло съответно 3,96 грама и 1,02 грама, което при направения полеви нарко-тест реагира на кокаин. Водачът е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, задържан е за срок до 24 часа.

В 22.10 часа снощи е получен сигнал на тел. 112 от 46-годишен мъж от гр. Свищов, настанен под наем в хотелски комплекс на улица „Перелик“ в Смолян. Той съобщил, че от стаята му липсват два мъжки позлатени часовника, две мъжки гривни, два метални медальона, парфюм, зарядни за телефон – всичко на обща стойност около 700 лева.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД и РУ-Смолян, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. 

В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че евентуален извършител е 14-годишно момче от с. Градец, общ. Котел. Откраднатите вещи са намерени и предстои да бъдат върнати на собственика.  

 

error: Защитено Съдържание!