КултураРегиона

Собственик на възрожденска къща в Златоград иска да я събори и да я построи наново

Собственикът на възрожденска къща в Златоград, която е паметник на културата, е входирал пред Националния институт за недвижимо културно наследство проект за премахване на сградата. Ако проектът бъде одобрен, ангажиментът на собственика ще е да изгради нова сграда по автентични данни на съществуващата към момента, съобщиха от местната администрация.

След дадени указания от страна на Министерство на културата и Община Златоград от понеделник започнаха дейности, чиято цел е да се облекчи натоварването на сградата, която се намира на улица „Беловидово”.  

Указано е да се свалят керемиди от стрехите, да се стабилизира зоната на компрометирания прозорец на северната фасада и частично сваляне на фасадния зид на ниската част от сградата.

Поради тази причина по улица „Беловидово“ близо до сградата е въведено ограничение в придвижването за времето от 25-ти до 27-ми октомври.

От местната администрация призоваха преминаващите да използват обходни маршрути, така че да избегнат опасностите за тяхното здраве и имущество.

error: Защитено Съдържание!