РегионаСпорт

Благотворителен дрифт събра 2000 лв. за опожарената къща в Момчиловци

2000 лева събраха днес от благотворителното дрифт и офроуд шоу-такси за възстановяване на изгорялата къща в Момчиловци.

Събитието беше организирано от Авто-мото клуб „Смолян“ и в него взеха участие 20 джипа и 10 дрифт-автомобила от Смолян, Смилян, Асеновград, Пловдив.

Дрифт и оф-роуд шоуто започна с демонстрации от членовете на авто-мото клуба. Направиха два тура из горските пътища. Кандидатите да се возят в дрифт-такси бяха доста. Малко поваля, но дъждът не ги отказа. Момчетата пробваха как ще се справят и на мокър терен.

Символичната такса за вход на зрители и участници беше 5 лева, но в кутиите слагаха и по-големи суми. Събраните приходи ще бъдат дарени на Роска Георгиева от Момчиловци, чийто дом бе опожарен напълно.

„Никой не може да изчисли разходите, които направиха момчетата. Те похарчиха по  60-70 литра бензин за мероприятието. Отделно колите им са с разбити коли и предници, но направиха всичко възможно да забавляват гостите. Постоянно имаше кандидати за дрифт-такси. Изтриха им се гумите. Свърши им бензинът и се наложи да слязат до града за гориво, за да продължат шоуто“, коментира председателят на клуба Григор Павлов. „Беше забавно, получи се добре и най-вече – без инциденти“, допълни още той.

Следващата изява на състезателите от клуба е във Враца. „Желаем им успех. Ние ще продължим да търсим развитие – ще участваме в инициативи и ще организираме инициативи“, каза Павлов.

В началото на март пожар избухна в жилището на семейство от Момчиловци, в което живеят майка и дъщеря – приемен родител на малко дете. Детето беше преместено в социален център близо до рождената му майка, а двете жени бяха настанени при роднини. Веднага след инцидента започнаха инициативи за набиране на средства.

На 13 април със същата цел е организиран благотворителен концерт в Родопския драматичен театър, организиран от ученици в ГПЧЕ „Иван Вазов“ в Смолян.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!