ПолитикаРегионаСмолян

Два милиона лева за 4 наши общини отпусна правителството

Два милиона лева за 4 общини от Смолянска област отпусна правителството на последното си заседание.

Допълнителните средства от държавния бюджет ще се използват за изпълнение на значими за населените места проекти, които трябва да доведат до подобряване качеството на живот на хората и на достъпа до населените места.

Днес в Държавен вестник бе публикувано министерското постановление, с което по бюджета на община Борино се отпускат 400 000 лева за благоустрояване на централна част на селата Ягодина и Буйново, а също така за изграждане на спортни и детски площадки в Борино.

По бюджета на община Мадан ще се преведат 636 000 лева за реконструкция на уличната, водопроводната и канализационната мрежа в кв. „Шаренка“ и  уличната  мрежа в село Средногорци.

Неделино получава 522 000 лева за изграждане на мост над река Неделинска при ул. „Напредък” и ул. „Ал. Стамболийски”.

На Рудозем правителството осигурява 445 000 лв. за реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в общината.

Същите четири общини с министерско постановление от началото на месец август получиха допълнителни трансфери по бюджетите си на обща стойност 1 410 000 лева.

От тях 250 000 лв. са предназначени за сондажно хидрогеоложко проучване в Мадан, 490 000 лв. – за изграждане на площадно-парково пространство в Борино, 420 000 лв. – за доизграждане на ул. „Напредък“ в Неделино. Рудозем получи 250 000 лв. за два технически проекта за сондаж на минерална вода.

През април месец т.г. допълнителни трансфери по бюджетите бяха одобрени за общините Девин и Доспат. 2,5 млн. лв. получи Девин за изграждане на топлопровод за минерална вода от Беденски бани до общинския център. На Доспат отпуснаха 962 000 лв. след преструктурирането на училищната мрежа там и по-конкретно за ремонт и оборудване на СОУ „Димитър Благоев“, оставащо единствено училище в общинския център.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!