ДФ „Земеделие” с изложба в областната управа

Picture 132 Picture 098

Областният управител Недялко Славов и шефът на ДФ „Земеделие“ в Смолян Денислав Костов откриха фотоизложба на успешно реализирани общински проекти в областта по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.

При откриването на изложбата стана ясно, че в 9 от 10-те общини – без община Смолян, тъй като тя не попада в категорията „селски райони”, са обновени паркове, площади, улици.

„През изминалия програмен период на територията на област Смолян има реализирани 84 проекта от общините, като до този момент субсидията, която е изплатена, е около 100 млн.лв., като в момента продължават плащанията”, отбеляза Денислав Костов.

„Аз с удоволствие приех да открием тази изложба заедно с г-н Костов, защото смятам, че по този начин можем да популяризираме програмата и да окуражим общините и всички частни бенефициенти да бъдат по-активни, да повярват, че техният бизнес може да бъде подпомогнат. Както виждате, 9 от 10-те общини са изцяло обновени с нови паркове, площади, улици. И аз се радвам като областен управител на Смолянска област, че съм представител на правителство, което се ползва с добро име сред европейските партньори, защото именно Европейските фондове осигуряват всичко това, което се вижда на тези фотоси”, каза Славов. Той очаква, че тази изложба ще провокира интерес у местните животновъди и земеделци и „те да повярват, че има кой да им помогне на местно и на централно ниво и техният бизнес може да просперира благодарение на европейските средства и Програмата за развитие на селските райони”.

Възпитаници на Националното училище за фолклорни изкуства в с. Широка Лъка пяха и танцуваха народни танци. Сурвакари пожелаха здраве и сурвакаха областният управител.

„Традициите са за това, за да се спазват”, каза Недялко Славов и допълни, че като един своеобразен стопанин на сградата, според Коледните традиции изпълнява обичая Коледуване. Той благодари на талантливите деца от НУФИ-Широка Лъка и им пожела много творчески успехи. „Вие имате нелеката задача, освен да изучавате българските песни и танци, да пазите българщината и да я предавате на следващите поколения”, изтъкна той.

Славов благодари и на всички държавни служители. Той оцени високоотговорното им отношение и професионализъм, благодари на колегите от областната администрация за приноса им за това 2015 година да бъде определена като успешна.

Facebook Comments

Вашият коментар