Мелемов възлага обследване на опожарената къща в Момчиловци

IMG_0009IMG_0018 (1)Кметът на Смолян Николай Мелемов и заместничката му инж. Мариана Цекова се срещнаха със семейството,  пострадало от пожара в Момчиловци и видяха в какво състояние е къщата.

Решението им е да възложат конструктивно обследване на сградата и след като го получат ще стане ясно дали и как може да се възстанови къщата.

Градоначалникът посочи пред Роска и сестра й, че откакто се случи неприятният инцидент обмислят как да им помогнат.

„При всички положения ще ви окажем помощ, само специалистите да се произнесат може ли да се възстанови сградата“, каза Мелемов.
„Къщата е  на 150 години. В нея са отгледани пет поколения и затова е много скъпа“, посочи Роска. Тя обясни пред кмета, че има къде да живеят. Нейна приятелка от селото, която е в Италия, е предоставила и къщата си, извършен е ремонт и семейството може да се нанесе.

Роска има две деца и се грижи и за  майка й. Тя е и приемен родител, но след случая момченцето, което е гледала три години, е настанено в институция.

Мелемов каза още, че община Смолян е изпратила писмо до министър Румяна Бъчварова с искане да се предоставят три противопожарни автомобила, които да се позиционират в големите села, сред които и Момчиловци.

Кметът на селото Сийка Суркова  благодари, че е придвижена тази инициатива, за която в Момчиловци тече подписка. Суркова каза още, че цялото село помага на жената останала без  дом. В дарителската сметка до момента са постъпили 2 200 лв. Във всеки търговски обект в селото има поставена кутия за набиране на средства. Предстоят още благотворителни инициативи.

Дарителската сметка, по която може да превеждате средства за пострадалото семейство, е: BIC: SOMBBGSF IBAN: BG02SOMB91301060320901 Общинска банка  Титуляр на сметката: Роска Николова Георгиева

 

Facebook Comments

Вашият коментар