КултураСмолян

НАТФИЗ тръгва на национално турне, в Смолян e на 25 март

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ стартира кампания „Учи в България, завладей света!“ за популяризиране на професионалното образование в България и превантивното овладяване на интелектуалната миграция на младите българи.

Преподаватели и възпитаници на Академията застават с лицата и авторитета си в кампанията, за да опровергаят недоверието в българското образование. Проектът стартира почти едновременно в 12-те различни града с национално турне: Благоевград, Димитровград, Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Стара Загора, Сливен и Кюстендил. Освен с дипломните спектакли и филми на връстниците си, младите жители на градовете, ще се срещнат с водещи преподаватели на Академията, които ще ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2016/2017 година. Безплатните, напълно открити за местните общности консултации се подпомагат от общинските структури и театрите на градовете.

На 25 март – петък, в Родопския драматичен театър – Смолян, класът на проф. Стефан Данаилов „Актьорство за драматичен театър“ ще представи „И само туй: Любов!“ по Уилям Шекспир.

На 26 март, между 9.00 и 12.00 часа, преподаватели от всички специалности на НАТФИЗ ще очакват срещата си с бъдещите студенти-първокурсници.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!