Региона

Пътят към Киселчово пак е откъснат

12583632_10153845924042801_93499679_n

Придошлите води на реката край пътя за Киселчово отново прекъсна достъпа до селото. За това съобщи писателката Мона Чобан, която създаде фондация в отдалеченото родопско село и артцентър с ателиета, където се провеждат етно уикенди за възраждане на селцето и позабравените български български традиции.

Пътят на същото място – 4 километра от селото, пропадна и при водното бедствие през миналия февруари месец. Тогава местните жители бяха направили пътечка над свлачището, за да може да се снабдяват с хляб, лекарства и хранителни продукти. Пренасяха ги на ръка и с джипа на Недко Кокаров от другата страна ги превозваха до селото. С багер тогава насипаха пръст и камъни, за да се отвори трасето и отново да започнат да минават с автомобили. Но работата отне 2 седмици, докато се осигури достъп.

„Сега всичко се повтаря – насипът бе направен надве-натри и пътят отново стана непроходим. Пропадна на същото място, където го закърпиха, защото вместо шкарпа, го напълниха с камъни и пясък“, казва Мона Чобан.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!