Славов получи за управление терените на бъдещия ГКПП Рудозем-Ксанти

Областният управител на Смолян Недялко Славов получи за управление терените, върху които ще се изгражда бъдещият граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти.

На днешното правителствено заседание кабинетът отне от Министерството на земеделието и храните правото на управление на 14 поземлени имота в землището на село Чепинци, община Рудозем. Терените попадат в обхвата на бъдещия ГКПП между България и Гърция. Възложител на проекта е Областна администрация – Смолян, под чието управление преминават и имотите.

„В рамките на една година съумяхме, с подкрепата на всички централни, регионални и местни институции, да извършим огромна по своя обем работа и координиране на отделните дейности, имайки предвид, че се наложи да започнем от начална, нулева позиция – от процедура по фиксиране на нова пресечна точка. Към настоящия момент след изработване и приемане на нов ПУП-ПЗ, вече имаме и технически проекти. След днешното прехвърляне за управление на терена продължаваме следващите процедури, свързани с експлоатационните дружества и подготовка за обявяване на процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи”, коментира областният управител Недялко Славов.

На база подписната през 1995 г. спогодба за разкриване на три нови ГКПП между България и Гърция е предвидено да бъде изграден и отворен нов ГКПП „Рудозем-Ксанти” за всички видове пътници и товари.

Facebook Comments

Вашият коментар