Смолян

Смолян готви зрелищно автомобилно шоу

За грандиозно автомобилно шоу по централния градски булевард се готви Смолян. Smolyan Race 2016 ще се проведе в събота на правата отсечка от кръговото движение до болницата до храм „Св. Висарион Смоленски“.

За участие в състезанието до момента са се записали 18 любители на високите скорости и безопасното шофиране, съобщи Григор Павлов от „Авто Мото клуб“  – Смолян, който е и главен организатор на събитието. Състезанието се провежда под патронажа на кмета Николай Мелемов, а мотото му е „ Гонките убиват хора, нека се забавляваме безопасно”.

Таксата за участие е 10 лв. От нея са освободени членовете на „Авто Мото клуб“ – Смолян. „Стягайте каляските, извадете от гаражите кой каквото има и елате да се позабавляваме! Ограничения няма да има. Бусове, бегачки, мотори , косачки и всякакви МПС-та могат да участват в зрелищното автомобилно шоу”, призовава Павлов.

Откриването ще е на 1 октомври /събота/ от 9.00 часа на Амфитеатъра на новия център в Смолян. Началото на състезанието ще бъде дадено с дисциплината „Drag” от 10,30 часа. Следва Drift майсторско управление по очертано трасе. След старта на финалите, надпреварата ще продължи с Drift свободна дисциплина. В часовата зона на мероприятието ще се проведе „Car audio” на паркинга на хотел „Смолян”. Награждаването ще е от 17,30 часа на сцената на Амфитеатъра.

Автомобилното шоу ще бъде съпътствано и с рок фест, който ще започне на 30 септември. За феновете си ще пеят Милена, Подуене блус бенд и др.

Много игри, изненади и награди очакват феновете на рока и високите скорости.

Със своя заповед кметът на Смолян спира движението на всички автомобили в събота по булевард „България“ от кръговото кръстовище на болницата и театъра до магазин „Георг“ за времето от 8 ч. сутринта до 20 ч. вечерта. За целите на състезанието се спира и движението по локалното платно пред областната и общинската администрация.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!