БизнесСмолян

Смолянски инженер спечели награда за проект в Ирландия

Двама български инженери, единият от които смолянчанин, спечелиха награди в тазгодишната „Technical Poster Session” в Антрим, Северна Ирландия.

Сесията се проведе на 28 януари 2016 г. и предостави възможност на инженерите в „Сенсата Европа“ да се обединят, за да обсъдят работата си, да покажат иновации, да споделят най-добрите практики и да демонстрират технически талант.
Победителите от българска страна в категорията Business Center са Валери Шекерджиев от Смолян (на снимката вдясно) с проекта “TS200 820AH Chip-By-Chip Dispensing Method” и Валентин Николов с проекта “Propane Burner for High Temperature DTC Testing”.

„Сенсата Технолоджис” е водещ производител и доставчик на високотемпературни сензори за автомобилната промишленост. Дружеството е част от международния холдинг Sensata Technologies – глобална производствено-технологична компания с предмет на дейност разработка, производство и продажба на сензори и системи за контрол. 

„Имаше огромен интерес към събитието с общо 60 проекта, представени от широк кръг от екипи и отдели, включително и презентатори от България и Холандия. Поздравяваме всички за отличното им представяне. Шест печеливши проекта са били избрани да бъдат представени на конференцията Sensata Global Technology 2016 тази година в Гуангджоу, Китай“, казаха от компанията.

Вальо2

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!