БизнесРегиона

В Златоград въвеждат LED-осветление

В рамките на два месеца община Златоград ще подмени уличното си осветление. Инвестицията в размер на 183 184 лв. е осигурена от общинския бюджет за 2016 година и е за реализацията на проект за модернизация – ремонт и реконструкция на уличното осветление в Златоград. Очакваният ефект от модернизацията с LED-осветление е да се намалят разходите на ток с около 50%.

Предвидено е да се подменят 860 бр. натриеви тела с високоефективни светодиодни лампи (LED), 63 бр. паркови тела, 246 бр. лампи с LED – Е-27,30W, ъгъл на светлоразпределение – 360 градуса. Ще се извърши ремонт на захранващата мрежа, като ще се кабелират 1600 м подземна мрежа.

Избраният изпълнител е „2R-България” ЕООД – Пловдив.

„Радвам се, че започнахме реализацията и на този проект, с който значително ще се намалят разходите за ток и в същото време Златоград ще има още по-приветлив и светъл облик. Този проект беше една от първите идеи, които имах още в първия ми мандат. Тази година започваме с града, а в последствие ще сменим уличното осветление и в селата“, написа във Фейсбук-профила си кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!