ЗдравеРегиона

В Златоград ще строят нов филиал за спешна помощ

Нов филиал на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) ще строят в Златоград. Кметското предложение за отреждане на терен за целта ще се разглежда на предстоящото общинско заседание в понеделник.

Подходящ за целта е терен с площ от 500 кв.м. в двора на болницата, граничещ с аптеката. В него проектантите на Министерство на земеделието ще имат възможност да предложат застроително петно за центъра, гаражи за паркиране на линейките и подходящ подход към сградата. Връзката с болницата ще бъде предмет на допълнително обследване от специализирания проектантски колектив, е посочил кметът на общината Мирослав Янчев.

От наличния терен – 500 квадрата, който трябва да стане държавна собственост, по заявена от шефа на ЦСМП д-р Велин Денев в Смолян трябва да бъде застроена площ от 250 квадратни метра за новия филиал.

Областният управител Недялко Славов е уведомил местната администрация, че решението трябва да се вземе в спешен порядък, а самото строителство ще се извърши от здравното министерство. Средствата ще бъдат осигурени от оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!