КултураСмолян

Дамите от ГЕРБ дариха книжки на библиотеката в Смолян

Дамите от ГЕРБ дариха детски книжки на регионалната библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян повод Деня на детето.

„Осигурихме над 50 детски издания, сред които детско-юношеска класика, български приказки, книги за историята на България и забавни игри. Те ще са за малчуганите на Смолян, които посещават детския отдел на библиотеката. За нас това не е просто жест, а кауза – с нея искаме да отбележим празника на детето, да дадем стимул на малките деца да открият удоволствието, което носи хубавата книга”, коментира Петя Пампорова, областен координатор на Жени ГЕРБ.

В акцията се включи и Мария Семерджиева, общински съветник от ГЕРБ и председател на комисията по здравеопазване, социални дейности, образование, култура, вероизповедания, младежта и спорта. При връчване на дарението тя пожела на децата да четат с удоволствие и да обогатяват литературните си познания.

Служителите в детския отдел на библиотеката благодариха на дамите от ГЕРБ за дарението, което ще използват пълноценно, защото децата обичат да четат, въпреки че в днешно време този факт се отрича. Те заявиха, че дарените книжки и занимателни игри ще се ползват за летни занимания за деца в „Стаята на приказките“,  която ще бъде открита днес по повод празника.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!