РегионаСпорт

Димитър Пенев е почетният гост на турнира „Шампион на шампионите“ в Златоград

Треньор №1, обявен за треньор на всички времена за България, Димитър Пенев е почетният гост на международния турнир „Шампион на шампионите“, който се провежда в Златоград тази седмица. В него участват отбори от Гърция и България, сред които „Родопа“ – Смолян, „Родопи“ – Момчилград, „Локомотив” – София, „Звездичка“ – Бургас, „Суперстарс“ – Пловдив, „ДИТ“ – София, „Локомотив“ – Дряново, футболен клуб „Златоград“, „Арда 1924“ – Кърджали, ФК „Несебър“.

Турнирът започна във вторник и ще приключи в неделя (3 юли) на новия стадион в Златоград.

13555929_10209613310359080_69449764_oОт тази година детският турнир „Champion of Champions“ е отбелязан в календарите на някои от най-големите футболни школи – Милан, Ювентус, Фиорентина и Цървена Звезда. Специалисти от три гранда наблюдават детските надпревари в Златоград. Турнирът е основен кандидат за организирането на първия в Европа (извън Италия) камп на Детската академия на шампиона на Италия – „Ювентус“.
Зам.-кметицата на Златоград Елмира Угорлиева откри шампионата. „От началота на тази седмица в Златоград се говори за футбол. В Златоград се гледа футбол. В Златоград се играе футбол активно. Надявам се всички вие да преживеете незабравими емоции, да създадете тук истински приятелства и да покажете, че футболът е игра, която учи да се побеждава чрез дисциплина, спазвайки утвърдените правила и уважавайки противника. Вярвам, че всички ние ще направим този турнир красив футболен празник, а защо не и да открием нови истински футболни звезди сред вас“, каза Угорлиева. Тя предаде заръката на кмета Мирослав Янчев: „Нека най-добрият отбор победи“.

Треньорът, който написа златните страници в българския футбол, е в Златоград заедно с неговия помощник Красимир Борисов. Да припомним, че двамата преди 22 години изведоха националния ни отбор до медалите и четвъртото място за България на Световното първенство по футбол в САЩ.

Пенев поздрави всички присъстващи. Благодари на кметството и обществеността на Златоград за поканата.

Той разказа, че преди няколко години е бил в Ксанти на подготовка с червените. Тогава се ядосвали защо и при нас няма такива спортни комплекси за млади таланти, не само във футбола. “И ето виждате, след две-три години съм поканен на този хубав терен, в това хубаво време при тези толкова хубави момчета и момичета в този комплекс“, подчерта треньорът. Неговият съвет към тези, които са загубили предния ден, е да мислят как да си поправят грешките, а тези, които са победили – как да задържат победата.

Организатори на турнира са община Златоград под патронажа на кмета Мирослав Янчев, със съдействието на агенции за спортен маркетинг Ремисол и Revolution-NB.

На стадиона в Златоград е монтиран голям екран, на който, докато текат турнирите, да се предават пряко мачовете от европейското първенство по футбол.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!