ВсичкиЗдравеКултураСмолян

Д-р Денев си остава шеф на ЦСМП, Румен Бечев – на театъра

Д-р Велин Денев си остава шеф на Центъра за спешна медицинска помощ след проведения конкурс в здравното министерство. Оказа се, че д-р Денев е бил единственият кандидат за позицията, която обяви МЗ. Д-р Денев ръководи Спешната помощ в област Смолян от пет години насам.

БечевИ Румен Бечев е бил сам на състезателната писта за директор на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ на конкурса в Министерството на културата. Той пое театъра като временно изпълняващ длъжността директор в края на миналата година, когато режисьорът Крум Филипов подаде оставка.

Румен Бечев е завършил НАТФИЗ” Кръстьо Сарафов” през 1988 г. в класа на Сашо Стоянов.

Наскоро пред радио „Фокус“ Бечев е заявил, че финансовото състояние на театъра не е добро.

„Като един театър, който възкръсна преди две години, трябваше да правим набързо някои неща, които изискват повече време, и това време ни изигра лоша шега по отношение на реализация на продукция“, казва Бечев. Той обяснил, че театърът има доста сметки за разплащане, но е изготвен оздравителен план, който Министерство на културата изисква.

театър„Надяваме се с този оздравителен план до края на годината да разчистим дълговете си и да започнем на чисто. Това е много важно, защото това, което имаме да даваме към доставчици, неизплатени хонорари, удря върху имиджа и върху името на театъра“, посочил Бечев. Другият проблем според думите му е продажбата и менажирането на представленията.

„Регионът ни е доста интересен и никак не е лесен. Проучването на публика и пазар, предлагането на продукцията, всичко трябва да бъде съобразено и на този етап градим всичко това“, казва още Бечев пред „Фокус“. Той уточнил, че за да бъдат адекватни към населението, трябва да се премислят много добре и заглавията, които ще бъдат представени.

През септември ще бъде чествана 65-годишнината от създаването на РДТ „Николай Хайтов“. Около 20 септември ще излезе премиерата на спектакъла „Рибарски свади“, която е подготвена специално за юбилея.

 

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!