ПолитикаРегионаСмолян

Златоград с награда за екообщина на 2016 г.

Златоград стана носител на наградата за екообщина на 2016 г. в категорията „Енергийна ефективност на сградите” за общини с население над 10 000 жители.
Наградата на Община Златоград бе връчена от временно управляващата посолството на Франция Доминик Вааг и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Отличието е за прилагане на добри практики в повишаването на енергийната ефективност.
Награждаването на лауреатите се състоя на официална церемония в рамките на 11-тата годишна среща на местните власти в курорта Албена.

В допълнение към наградата Златоград получава безвъзмезден енергиен одит на общинска сграда, реновация на чешма в Община Златоград и работно посещение във Франция за обмяна на опит.
„Това отличие, заедно с номинацията ни за Зелена община, която получихме през 2010 година, и златния приз за Зелена обществена поръчка на България за 2016 г., е стимул за ангажиране на време, човешки и финансов ресурс в полза на местното развитие, щадящо околната ни среда“, казват от местната администрация.

error: Защитено Съдържание!