БизнесСмолян

„ИСА 2000“ е определена за изпълнител четирилентов път Пловдив-Асеновград

Фирма „ИСА 2000“ на Юлиян Инджов, която изгражда околовръстния път на Смолян и изпълнява рехабилитацията на участъка Асеновград-Смолян, спечели поръчката за изграждане на четирилентов път между Пловдив и Асеновград.

19 212 512 лв. без ДДС е офертата, с която „ИСА 2000“ ЕООД спечели обекта при първоначално обявена прогнозна стойност 20 204 097 лв. без ДДС.

Дружеството е било единствено, допуснато до отваряне на ценовите оферти. Възложител на обществената поръчка е Агенция „Пътна инфраструктура“. На реконструкция и рехабилитация подлежи участък с дължина 10,290 километра. Обектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“.

В момента пътят Пловдив-Асеновград има по една лента в двете посоки, но заради натоварения трафик при настоящата широчината на шосето често се правят изпреварвания и тежки катастрофи с жертви има почти всеки месец.

Пътят е второкласен, а проектната му скорост е от 50 до 100 км/час. Сегашните две пътни ленти ще се рехабилитират и ще се ползват в едната посока. Ще се изгради и ново ляво платно. Габаритите му ще са следните: разделителна ивица – 2.00 м; водещи ивици – 2 x 2 x 0.5 м; ленти за движение – 2 x 2 x 3.50 м; аварийна лента – 2 x 2 м; банкет – 2 x 1.25 м. Краят на участъка попада в регулацията на Асеновград.

Консорциум ДЗЗД „АПП Региони в растеж“ с участници „Агромах“ и „Пътища Пловдив“ обаче е обжалвала пред КЗК избора на изпълнител на обекта.

error: Защитено Съдържание!