ВсичкиКултураРегионаСмолян

Награди за всички във фотоконкурса „Аз раста патриот“

Всички участници във фото конкурса „Аз раста патриот“ получиха награди. Тържеството по награждаването им се състоя снощи в атриума на областната администрация в Смолян.

В конкурса участие взеха 72 деца с народни носии в 58 снимки, като има кадри с повече от един участник. Те бяха класирани в четири възрастов2и групи: от 1 до 4-годишна възраст, от 4 до 7-годишни, от 7 до 15-годишни и от 15 до 18-годишни.  „Всеки участник получи награда, всеки от тях е победител, защото носи любовта към българското, към родното в сърцето си, защото расте патриот“, заяви инициаторът на конкурса журналистката Петя Гайдарова. Надпреварата бе организирана съвместно с областния управител Недялко Славов. Към инициативата се присъединиха няколко нестопански организации – Асоциация на родопските общини, сдружението „Нови хоризонти”, фондация „Родопски ценности”, сдружение „Екосвят Родопи”.

„Изключително развълнуван и радостен съм в днешния ден, ден, в който ще сложим успешен завършек на този фотоконкурс, който бях особено щастлив да се проведе под моята егида
, в качеството ми на областен управител”, заяви Славов. Той каза, че е изненадан от големия интерес към конкурса.. „Хората в област Смолян показаха, че са истински патриоти, независимо от социален статус, от материално състояние, независимо от религиозни убеждения. И това е голямото послание на този фотоконкурс, че в Родопите хората са патриоти, хора, за които България е над всичко“, допълни Славов.

Инициаторът на конкурса Петя Гайдарова с вълнение благодари на всички участници и техните родители, на представителите на неправителствените организации за подкрепата, на всички присъстващи. Специални благодарности отправи тя към областния управител Недялко Славов, без чиято подкрепа тази добра инициатива нямаше да се реализира.

3

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!