Региона

Областният награди 13 военни от мисия в Афганистан

Областният управител Недялко Славов беше домакин на тържествената церемония по награждаване на военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон, взели участие в международна мисия в Афганистан.

Командирът на 68-ма бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев награди 13 участника в мисията в Афганистан с поименен медал със сертификат от ръководството на „ISAF” за отлично изпълнение на задачите.

„11 мисии за батальона в Афганистан и нямаме нито един инцидент, всички се завърнаха живи и здрави.”, отбеляза командирът на  101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров. „Когато отиваш там, където заплахите са нетрадиционни, където всяка една грешка се плаща с живота на някой – или на твоя собствен, или на твоя другар, там просто нямаш право на никакви отклонения от това, което си научил, което знаеш и което постигаш.”, което е още едно неоспоримо доказателство за добрата подготовка и професионализмът на военнослужещите в област Смолян“, каза Кацаров.

„Това е поредното признание и доказателство за вашият професионализъм, героизъм, за вашата висока степен на готовност да защитавате авторитета и на Българската армия, и на нашата държава в мисиите зад граница. Аз, като представител на държавата, съм особено горд, че на територията на област Смолян има такова образцово военно формирование, което прославя страната и региона ни. Видях с какъв пламък произнасяте думите: „Служа на Република България!”. Това е заразително и за нас, които работим за държавата, и е пример за това колко безрезервно трябва да работим за просперитета на България”, заяви областният управител.

На церемонията присъстваха също заместник-областният управител Андриян Петров, кметът на община Смолян Николай Мелемов, офицери, сержанти и войници.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!