Крими

Образуваха досъдебно производство за двамата мъже, изгорели при пожар в Богутево

Районната прокуратура в Чепеларе наблюдава досъдебно производство за смъртта на двамата мъже, които изгоряха в чепеларското село Богутево. Разследването се води за причиняване на пожар по непредпазливост, от който е последвала смърт на две лица, обясниха от държавното обвинение.

До момента е установено, че огънят е лумнал на 24 януари около 19.00 часа в къщата на 68-годишният Бисер Мечкаров. Пожарът обхванал втория етаж и покрива на 100-годишната къща. За да помогне на Бисер, който е бил инвалид, в къщата влязъл неговият съсед Бялко Кокудев. 72-годишният мъж обаче не успял да извади пострадалия. В същият момент се срутил горящият покрив и двамата пропаднали на първия етаж, където имало слама. Там изгорели двамата. На помощ се притекъл синът на Бялко – Илиян и неговата съпруга. 43-годишният мъж също пострадал при опита да спаси баща си. Той бе приет в смолянската болница с изгаряния по ръцете и главата, без опасност за живота му.

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза и предстои да се извърши пожаротехническа експертиза за установяване на причината за него.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!