БизнесРегиона

ОбС в Златоград одобри бизнес плана на ВиК за 2017-2021 г.

Местният парламент на Златоград одобри внесения от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Смолян, бизнес план за нови цени на услугите по доставяне,  отвеждане и пречистване на водите за следващите  пет години.

По време на заседанието стана ясно, че ОбС и общинската администрация отправят въпроси към Асоциацията по ВиК относно планираните инвестиции за община Златоград през периода 2016-2017 година.

Упълномощени да подпишат плана са кметът на Златоград Мирослав Янчев и заместникът му Елмира Угорлиева.

По бизнес плана на дружеството в качеството му на оператор по договор, сключен с Асоциацията по ВиК за стопанисване, поддържане и експлоатация на водоснабдителните и канализационните системи и съоръжения ще трябва да се произнесат десетте общини на област Смолян. Πo cмиcълa нa дoгoвop oпepaтopът ce зaдължaвa дa нaпpaви инвecтиции в paзмep нa 11 250 000 лв, ĸoитo щe бъдaт влoжeни изцялo във BиK-cиcтeмитe. Договорът дава възможност нa oпepaтopa дa бъдe бeнeфициeнт и дa ĸaндидaтcтвa пo OΠ ”Oĸoлнa cpeдa” 2014-2020 и OΠ „Paзвитиe нa ceлcĸитe paйoни” пo мepĸитe зa oбнoвявaнe нa вoдocнaбдитeлнaтa инфpacтpyĸтypa.

ОбС в Златоград е подкрепил плана с 12 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!