СмолянСпорт

Олимпийският медалист Величко Чолаков ще гради басейн в Смолян

Открит басейн смята да изгради олимпийският медалист Величко Чолаков в Смолян. За целта той е подал инвестиционно намерение в общината. Сега предстои местният парламент да приеме или да отхвърли кметското предложение да проведе публично оповестен конкурс за отдаване под наем на площ за открит басейн. Годишната цена на наема ще бъде не по-ниска от 100 лева, а инвестициите трябва да са на стойност повече от 400 хиляди лева.  След изтичане на 10-годишния договор изпълненият обект става собственост на община Смолян. Максималният срок за реализиране на инвестицията е две години.

Общинският съвет ще реши дали да отдаде за басейн терен с обща площ 1133 квадратни метра, до съблекалнята на стария стадион в гр. Смолян.

Басейнът ще бъде със следните параметри: 20 дължина, 12 м ширина, средно 1,65 м дълбочина и воден обем 369 кубични метра. Отделно ще се построи детски басейн с размер 6 на 6 метра, средна дълбочина 60 см и воден обем 21,6 кубика. Предвижда се да бъдат изградени две съблекални и медицински пункт.

В края на месец септември 2015 г. щангистът сложи край на своята състезателна кариера с бенефис в своя роден град. „Великанът от Родопите“, както е известен именитият спортист, е последният български олимпийски медалист в щангите.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!