ПолитикаСмолян

Респект! Областният управител на Смолян с награда за принос в безопасността на пътищата

Девет награди за принос в безопасността на пътищата са били раздадени днес  в хотел „Радисън“. Областният управител на Смолян Недялко Славов  е отличен от Българската браншова асоциация „Пътна безопасност“ в категорията „Представител на държавната администрация“.

В портфолиото на Славов влизат активностите му по изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти“, пътищата към Девин през Превала и Пампорово, Мадан-Златоград-Бенковски, Средногорци-Рудозем, главната пътна комуникация на Смолян и др. 2

При получаване на наградата областният управител благодарил на организаторите за това, че усилията, които са положени, не са останали незабелязани. Нещо повече – те са високо оценени. Славов изказал специални благодарности към министър Павлова, инж. Лазаров и членовете на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, които присъствали на церемонията, за добрата комуникация и отношение към региона, за поредицата от политически и експертни решения, които кардинално подобриха състоянието на пътищата в областта. Той благодарил и на проектантите, строителния надзор, строителите, които са работили за реализирането на проектите в област Смолян.

„Факт е, че положихме немалко усилия за подобряване на пътната инфраструктура, за осигуряване на пътна безопасност и статистиката доказва, че инвестициите в тази посока си заслужават. Рязко спадна броят на жертвите като през 2016 година сме изгубили само два човешки живота вследствие на пътно-транспортни произшествия”, отбелязва Славов, цитиран от пресцентъра на областната администрация. 33

Славов приема наградата на браншовата организация като „своеобразен венец“ на усилията, които е положил през последните две години като областен управител.

И въпреки че скоро ще напусне този пост, той изразил задоволство, че е успял да реализира значими за региона инфраструктурни проекти и да изведе на финалната права сбъдването на една от мечтите на родопчани – изграждането на ГКПП при Рудозем.

Награда в категорията „Цялостен принос в областта на пътната безопасност” е била връчена на регионалния министър Лиляна Павлова.

За цялостен академичен принос е отличен проф. д-р инж. Румен Миланов, член на УС на браншовата организация и преподавател в катедра „Пътища“ в УАСГ.

Призът за местна администрация отива при кмета на Бургас Димитър Николов.

В категорията „Представител на МВР“ е награден комисар Тенчо Тенев.

За най-добър проектант по пътна безопасност е обявен инж. Любен Симеонов, управител на „Пътпроект 2000“.

За 2016 г. одитори по пътна безопасност са инж. Ивайло Петков Табаков (за път І-I през Кресна) и инж. Георги Митов (за проектите на лотове 3.1, 3.2 и 3.3 на АМ „Струма“, Пловдив – Асеновград и др., направени от „Трансконсулт БГ“).

В категорията „Строителен надзор“ първото място е отредено за Сдружение „София Запад 2013“, в състава на което влизат „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „Рутекс“ ООД, „Трансконсулт БГ“ ООД, „ИРД инженеринг С.р.л.“.

За иновативен принос и въвеждане на добри практики, свързани с пътната безопасност, наградата е била връчена на инж. Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата. Иновативните решения са свързани с новите решения за пешеходните пътеки и поставянето на нови знаци – „Погледни наляво“ и „Погледни надясно“.

Осмата награда си поделят две компании – „Безопасни пътища“ ЕООД и „Автомагистрали“ ЕАД като фирми, изпълнили най-добре временна организация на движението съгласно Наредба 3.

Последната, девета награда е за Българския червен кръст – в категорията „Представител на неправителствена организация с обществен принос в пътната безопасност за 2016 г.“.

error: Защитено Съдържание!