Смолян

Спират движението за 1 час между Устово и Соколовци, ще взривяват до митницата

Утре – 20 октомври, от 13 до 14 часа ще бъде ограничено движението по път II-86 Соколовци – Смолян в участъка от митницата в гр. Смолян  до кръстовището със светофарната уредба в кв. „Устово“. Временната организация е поради извършването на взривни работи за изграждането на кръгово кръстовище, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. img_0046

По време на ограничението трафикът ще преминава по обходен маршрут – път III-8641 Проглед – Пампорово – Смолян и обратно. През този период отпада забраната за движение на товарни автомобили над 3,5 т по третокласния път ІІІ-8641.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на сигналистите в участъка от пътя.

Кръговото кръстовище ще е част от главната пътна комуникация на Смолян, чието строителство се изпълнява в момента. img_0032

Обектът е най-важният проект на община Смолян в сферата на строителството за тази година. Той ще е на стойност над 30 млн. лева. Днес на инспекция дойдоха инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, кметът Николай Мелемов, заместничката му инж.Мариана Цекова, от Областно пътно управление, фирмата изпълнител и всички заинтересовани страни, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

img_0024„Общината положи огромни усилия, за да изпълни ангажимента по договора си с  отчуждаването на имоти. Справихме се и този път. До края на годината обходния път ще е факт. Смолян ще има една модерна пътна комуникация  от „Бункера” в кв.Райково  до митницата с мостове, кръгови кръстовища и тунел, което от 35 години не се е случвало”, е коментирал коментира кметът Мелемов.

 

error: Защитено Съдържание!