КултураСмолян

Стотици деца празнуваха в Смолян  

С много емоции, състезания, награди, лакомства и забавления премина в Смолян 1 юни –Международният ден на детето, съобщиха от община Смолян, която е основен организатор на празника. Стотици деца и родителите им се забавляваха като най-концентрираните прояви на новия център бяха в следобедните часове.

2Кметът Николай Мелемов откри празника и поздрави малките палавници. „На този прекрасен ден възрастните също празнуваме, защото вие сте нашите цветя и нашето бъдеще. Във всеки от нас е останало нещо детско. Пожелавам на малчуганите приятни емоции, забавления и нови приятелства. Община Смолян винаги е обръщала голямо внимание на най-малките ни съграждани, затова и днес сме осигурили игри, атракции и награди. Пожелавам на децата да са живи и здрави, ученолюбиви, трудолюбиви, любопитни към живота и да следват мечтите си”, каза при откриването на събитието градоначалникът. Той благодари на Областния информационен център, Ресурсния център и ОД на МВР, които са помогнали за организирането на празника.

85 деца от 4 до 14 години се включиха в надпреварата с велосипеди. Стартът даде секретарят Момчил Николов. Останалите се включиха в творчески ателиета по интереси и викторина, организирани от Областниян информационен център и Ресурсния център.

3Амфитеатърът се превърна в сцена на детския талант и творчество. Бяха раздадени подаръци и лакомства на всички деца. ОДК изнесе програма, която включваше демонстрации на Клуб по спортни танци и Клуб по забавни песни.

Главният експерт „Спортни Дейности“ към общината Даниела Керкелова награди победителите в състезанието с велосипеди.

Водещи на детския празник бяха неповторимите Веска Бабаджанкова и Миряна Найденова, които забавляваха и подкрепяха децата в техните сценични изяви.  Проведе се и конкурса „Мис и мистър Капчица“, организиран от Обединения детски комплекс. Красивите палавници пяха песнички и рецитираха стихчета. Конкурсът няма състезателен характер и всички деца си тръгнаха с награди, осигурени от община Смолян.

4На сцената се изявиха  и талантите от Спортен клуб „Фен 85“ с треньор Васил Кондаклиев и Танцово студио „The one”  с ръководител Златина Щонова.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!