11-годишен китарист изгря в Нощта на музеите

Малка звезда изгря в Нощта на музеите в Смолян. 11-годишният Филип Бакалов се появи за първи път снощи пред публика и я покори с близо 15 изпълнения на китара.

Филип, заедно със своя преподавател на струнния музикален инструмент Костадин Балджиев, привлякоха вниманието на многобройните слушатели в началото с лежерните песнички „Тръгнал кос“ и „Я играю на гармошке“.

Но дуетът ученик-учител продължи да очарова публиката с майсторско владеене на китарата, свирейки „Очи чорные“, „Дим над водата“ на Дийп Пърпъл, „Кондор“, „Обичай ме нежно“ на Елвис Пресли, „Старата Сицилия“, „Осъдени души“, класически рокендрол, „Сини испански очи“, мелодии на „Бийтълс“, Самба, Джони китариста с испански мотиви. 

Филип Бакалов е отличен ученик в четвърти клас на ОУ „Иван Вазов“. Свири на китара само от две години и вече изгря с успешна сценична изява в Смолян.

За своята крехка възраст той притежава огромни по обем технически познания за локомотиви, самолети, кораби и други машини.

Събитието „Нощ на музеите“ се състоя снощи в Регионалния исторически музей на Смолян. Посетителите можаха да се включат в ателие за сечене на монети, да се насладят на спектакъла, подготвен от клуба на българската шампионка по спортни танци Павлина Георгиева, да гледат филми, да видят изложбите „За честта и славата на България“, „Монети от европейските земи“, „Горски приказки разказват Родопите“. Да се снимат за спомен с костюми – музейни експонати. Да изслушат драматичната история на реставрираната след дълги години забвение картина „Родопска сватба“ на Анастас Стайков.

Facebook Comments