12 фирми в състезанието за 5 млн. лв. в образователна инфраструктура на Смолян

12 фирми са подали оферти да изпълнят обекти от образователната инфраструктура в Смолян. Поръчката за строителство, саниране и обновяване е на обща стойност 4 731 415 лева без ДДС.

Възложител е община Смолян, а поръчката е разделена е на 4 обособени позиции.

Първата е за цялостен ремонт на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“, включително мерки за енергийна ефективност на сградата, система за видеонаблюдение и изграждане на нов физкултурен салон.  Прогнозната й стойност е 2 731 065 лв. без ДДС.

Спортната зала в Математическата гимназия ще бъде с разгъната застроена площ 1544 кв.м. Размерите й ще са 18,20/32,90 м. Предвидени са за изграждане игрища за баскетбол, тенис на корт и волейбол, зрителски места, съблекални, стая за учители и помощни помещения.

Оферти за тази позиция са подали само две фирми – „Екип“ ЕООД и „Дюлгер“ ООД.

Втората позиция е за обновяване на дворното пространство и спортни площадки на езиковата гимназия и VІ-то ОУ „Иван Вазов“. Тя е с прогнозна стойност 456 359 лв. без ДДС. Кандидатите за нея също са двама – „Парсек груп“ ЕООД и „Престиж бизнес 93“ ООД.

Третата е за обновяване на дворното пространство и спортни площадки на Седмо СОУ „Отец Паисий“. Максималната сума, за която кандидатстват изпълнителите, е 466 826 лв. без ДДС. Желаещи да я осъществят са фирмите „Евронет“ ЕООД, „Крис – МТ“ ООД и „Инфрастройгруп“ ЕООД.

Четвъртата е за основен ремонт на детска градина „Буратино“ в областния град с прогнозна стойност 1 077 165 лв. без ДДС. Пет са кандидатите за нея – ДЗЗД „Макс-Строй-4“ (с участници „Макс Електро“ ЕООД и „Дикистрой“ ЕООД), „Ри-Соф“ ООД, „Ригелс“ ООД, „Артстрой“ ООД и „Меаца“ ЕООД.

Предстои да бъдат отворени ценовите им оферти.

Facebook Comments