18-годишна от Доспат с „Рено“ бутна „Сузуки“ в реката

В събота около 17.05 часа на третокласния път между Доспат и Барутин е възникнало пътно-транспортно произшествие с леко ранени участници в движението, съобщават от полицията.

Лек автомобил „Рено Меган“, собственост на 48- годишен мъж от гр. Доспат, бил управляван от 18-годишната М.Ф. от гр. Доспат. Момичето загубило контрол над автомобила, навлязло в насрещната лента и се ударило в насрещно движещия се автомобил марка „Сузуки СХ4“, собственост на 64-годишен мъж от гр. София.

След удара лекият автомобил „Сузуки СХ4“ се обръща вляво от пътя в реката. Вследствие на катастрофата са леко ранени 18-годишната М.Ф., която е получила  натъртвания по тялото и пътуващото до нея 18-годишно момиче от с.Барутин,  което е с охлузни рани на ляво коляно и лява китка. Пострадалите, след преглед от ФСМП-Доспат, са освободени за домашно лечение.

В петък, около 15.20 часа на второкласния път Пловдив-Смолян-Рудозем „Фолксваген голф“, собственост и управляван от 73-годишния Г.К. от девинсото село Кестен, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в дясна хоризонтална крива се поднася и навлиза в лентата за насрещна движение. Блъска челно движещия се правомерно лек автомобил „Сузуки Гранд Витара“, собственост на управляван от 64-годишната Й.Й. от гр. Чепеларе. При удара са пострадали двамата водачи, които са получили леки наранявания, без опасност за живота.  Ползвани са обезопасителни колани.

Същия ден, около 11.05 часа, в маданското село Бориново 18-годишната М.С. управлявала мотопед „Априлия“, собственост на 39-годишен мъж от същото село. Момичето загубило контрол върху мотопеда, поднесло се на пясъка върху асфалта и паднало. Пострадалата е получила охлузно контузни рани по тялото, без опасност за живота.