18-годишната Атанаска от Девин стигна най-тежката фаза от борбата с рака!

18-годишната Атанаска е в най-тежката фаза на борбата със зловещия и непредсказуем Сарком на Юинг. По данни от клиниката в Турция основният тумор в десния й крак е спрял развитието си и се смалява, но болестта дава разсейки в едното рамо и другия й крак.
Момичето впечатлява със силата на духа си и се бори самоотвержено. Има планове за бъдещето и мечтае да ги осъществи. Битката й вече премина през химио- и лъчетерапия. Документите й в момента са пратени в клиника във Франция, където професор се заминава изцяло със заболяването. Болестта се развива много агресивно и бързо. Атанаска е наясно с диагнозата си от Коледа. Въпреки лечението, девойчето е в тежко състояние.
До момента от началото на кампанията на 25 януари т.г. досега са събрани 70 727 лева, отчетоха роднините.
От болницата си изтеглят според нуждите за лечението регулярно определени суми. Досега от клиниката са изтеглили общо около 55 000 лева. До момента в сметката са останали към 20 000 лева. На банковата сметка има лимит за теглене от 8000 лева на ден, така че не е ясно колко ще изтеглят от клиниката на следващия ден, обяснява лелята на Наска – Милена. Едно изследване – 5D скенер или кръвопреливане е 5000 лева. Пътуването до Турция и обратно със специализиран транспорт е 500 лева. Престой в клиниката на ден е 1000 лева. Ако не се налага да са в клиниката, Атанаска и майка й, която напусна работа, за да я гледа, живеят в хотел, като на ден плащат 120 лева за стая с две легла.
За последната седмица само от болницата са изтеглили около 8000 лева.
Бащата на Наска – Альоша, работи в немската фирма Щрабаг. Обектът е в Малави, Южна Африка. Заплатата му се превежда директно за лечението на дъщеря му, като за себе си оставя малък аванс, за да преживява.
В момента документите на Наска са пратени във френска клиника, където професор специализира от години само в лечение на Сарком на Юинг. Тя прилага иновации и прогресивни методи, за да спре коварната болест при деца от цял свят. Болестта е известна с това, че поразява деца.
Очаква се отговор от френската клиника, след като разгледат документите на Наска, за да преценят какво лечение е нужно на момичето и каква ще е стойността на лечението. Стойността ще бъде оповестена своевременно. Предстои запитване до Здравната каса, след подаване на офертата от клиниката, дали ще одобри да поеме разходите по лечението.
Близките благодарят за всеки жест и дарение за Наска!
В най-тежката фаза от заболяването те отново молят за нашата подкрепа с финансова помощ и молитва!
Нека да бъдем съпричастни!

Facebook Comments