Култура

2000 лв. събраха в Гьоврен и ги раздадоха на нуждаещи се

Благотворителен концерт по случай Международния ден за хората в неравностойно положение се състоя в девинското село Гьоврен. Вече шеста поредна година читалище „Светлина 1948“ на този ден организира благотворителен концерт и базар, съобщи председателят му Исмаил Терзиев.

„Залата за концерта беше пълна, а участници в програмата бяха около 70 души. В нея се включиха малките момичета и момчета от Детска градина „Радост“, основното училище „Пейо Яворов“, самодейни състави към Съюза на слепите в Смолян, мъжка фолклорна група и танцов състав към читалището в Гьоврен. Със свои изпълнения се изяви певицата Надя Пашова и гайдарят Емил Чолаков“, каза още той.

Доброволки от селото подготвили изделия за базара – много домашни сладки, детски дрехи, чаши, картички. А сладкарниците „Каприз“ и „Севда“ в Девин дарили торти и чудесни сладки.

Събраните средства на стойност 2000 лв., били раздадени на 15 нуждаещи се от Гьоврен, Грохотно, Смолян и Търговище. Разпределението било направено петчленна комисия, определена със заповед на председателя.

„Благодарим на всички участници, дарители и доброволци, които допринесоха за събиране на средствата. Специално благодарим на фирмите „Меркез“,“Мусан“ и минерална вода – Девин, които са съпричастни към нашата добра кауза и ни помагат вече няколко години поред“, каза Терзиев и допълни, че народният представител д-р Даниела Дариткова се е включила в кампанията с дарение от 300 лева.

error: Защитено Съдържание!